duoplank vloer

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, heb je veel opties om uit te kiezen. Ben je gek op de sfeervolle looks van hout, dan beperk je het aantal keuzes al enigszins. Maar ook hier blijven de ontwikkelingen elkaar opvolgen: de ene houten vloer is de andere niet in de huidige markt. Wil je een echte houten toplaag, maar wel een makkelijk te leggen vloer met een minimale werking? Dan is een duoplank misschien wel precies wat je zoekt.

+ De look & feel van een massief houten vloer

Door voor een duoplank vloer te kiezen, behoud je een toplaag van echt, massief hout. Alleen de onderlaag is gemaakt van multiplex, maar daar zie je in het uiteindelijke resultaat toch niets van. In het dagelijks gebruik ziet het eruit als een massief houten vloer, en zo voelt hij ook aan. Toch betaal je een stuk minder, en is de vloer een stuk makkelijker te leggen!

+ Tot wel 80% minder werking

Met een massief houten vloer of een parket heb je rekening te houden met de werking van de vloer als je hem gaat leggen. Bij een duoplank vloer heb je hier nauwelijks mee te maken! De werking van de vloer wordt namelijk met wel 80% teruggedrongen dankzij de multiplex onderlaag. Onder alle denkbare omstandigheden heb je dus te maken met een vormvaste vloer, die zich niets aantrekt van wisselende temperaturen of vochtigheidsniveaus.

+ Zwevend of verlijmd te leggen

Een duoplank vloer kun je leggen op de manier die het beste bij jou of het beste bij de ruimte past. Verlijmen met de ondergrond is een uitstekende optie, maar ook zwevend leggen is zeker een mogelijkheid. Het ligt dus helemaal aan je eigen voorkeuren op welke manier je de duoplank vloer gaat plaatsen!

+ In vele stijlen te verkrijgen

Welke houtsoort ook je voorkeur heeft, je legt hem gemakkelijk met een duoplank vloer. Een whitewash eiken vloer? Een rustieke grenen look? Alles is te realiseren in combinatie met een multiplex onderlaag. Daarmee ligt dus ieder effect ook binnen handbereik. Ga voor een klassieke rechte plank, of een ander speels legpatroon: met een duoplank vloer liggen alle mogelijkheden open.

+ Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Een houten vloer leggen in een huis met vloerverwarming, is dat wel zo’n goed idee? Jazeker wel! Een duoplank vloer geeft de warmte uitstekend door en vangt de temperatuursverschillen uitstekend op door zijn unieke samenstelling. Het enige waar je op moet letten, is dat de gecombineerde dikte van je vloer niet meer is dan 15 mm. Met een dikkere vloer zou je namelijk wel rendement van je vloerverwarming kunnen verliezen. Maar verder zijn duoplank vloeren juist uitermate geschikt!

Als professional een duoplank vloer kopen?

Wordt de volgende vloer die jij gaat leggen een duoplank vloer? Koop hem dan in bij dé specialist die je voorziet in al je behoeftes als professional. Snelle levering op locatie, flinke stapelkortingen, en vakkundig advies bij aanschaf: bij Floormade draaien ze hun hand er niet voor om! Bekijk hun volledige assortiment duoplank vloeren online, meld je aan als klant en bestel je vloer vandaag nog.

Waarom kiezen voor een duoplank vloer?