biologisch gras

Ga jij binnenkort je tuin voorzien van een nieuwe grasmat? Dan heb je verschillende manieren om dat te doen. Je kunt je tuin natuurlijk zelf inzaaien, maar dan moet je erg lang wachten voordat je van een volle grasmat kunt gaan genieten. Wij raden het gebruik van graszoden aan; kant-en-klare grasplaggen, die je direct een perfect gazon geven.

Maar ook in de wereld van de graszoden valt er veel te kiezen: zo bieden veel kwekers bijvoorbeeld ecologisch gekweekt gras aan. Waarom zou je daarvoor kiezen? Is het kopen van een ecologisch gekweekt gazon het waard? Wij zetten alle voordelen voor je op een rij.

1) Geen chemicaliën en netten in je grasmat

Een ecologisch gekweekt gazon kies je natuurlijk met name voor het milieuvriendelijke aspect. Bij traditionele bemesting en onkruidbestrijding worden er veel chemicaliën gebruikt, die weliswaar effectief werken, maar vervolgens ook altijd achterblijven in de natuur. Bij ecologisch gekweekt gras gaat dat anders. Er gaan geen schadelijke stoffen de bodem in, en ook wordt er niet gebruik gemaakt van plastic netten, waardoor je de graszoden sneller zou kunnen oogsten. Door te kiezen voor een natuurlijk gekweekte grasmat, draag jij je steentje bij aan een beter milieu!

2) Ideaal met kinderen en/of dieren

Als je kinderen en huisdieren hebt, is natuurlijk gekweekt gras de perfecte keuze. Kinderen houden er natuurlijk van om buiten te spelen, rennen en ravotten op het gazon. Het gebruik van chemicaliën op traditioneel gecultiveerd gras kan daarbij leiden tot huidirritatie of allergische reacties. Bovendien kunnen huisdieren zoals honden en katten gevoelig zijn voor de chemicaliën en pesticiden die op veel snel gekweekte grasmatten worden gebruikt.

Biologisch gekweekt gras biedt een veilige omgeving voor kinderen en huisdieren om te spelen en te genieten van de buitenlucht. Het is vrij van schadelijke stoffen en zorgt ervoor dat iedereen in het gezin zonder zorgen kan genieten van de tuin.

3) Duurzaam gras, met sterke wortels

Een ander voordeel van ecologisch gekweekt gras is dat het sterke wortels ontwikkelt. Doordat het gras de tijd krijgt om op natuurlijke wijze te groeien, kunnen de wortels dieper en sterker worden. En dat merk je aan de overall gezondheid van je grasmat! Sterke wortels dragen bij aan de duurzaamheid van je gazon en voorkomen bovendien uitspoeling bij zware regenval. En ook droogte kunnen je grasplanten beter aan, omdat er genoeg water wordt opgeslagen in de gezonde wortels!

4) Goed voor de biodiversiteit in je tuin

Waar de afwezigheid van chemicaliën in de bodem nog meer voor zorgt? Het creëert de ideale omgeving waarin insecten en micro-organismen kunnen floreren. Dit trekt op zijn beurt weer andere diersoorten aan, zoals vogels die zich voeden met insecten. Het creëren van een gezonde en diverse omgeving in je tuin heeft niet alleen voordelen voor de lokale flora en fauna, maar draagt ook bij aan de algehele gezondheid van je gras en bodem.

Dus: zie je straks meer vogels, bloemetjes en bijtjes? Dat heb je te danken aan je keuze voor een ecologisch gekweekt gazon!

Ga jij ook voor ecologisch gekweekt gras?

Ben jij helemaal om en ga jij ook voor een ecologisch gekweekte grasmat? Bij Topgazon in Nooitgedacht, Drenthe hebben ze altijd voldoende natuurzoden voor je klaarliggen. Hier mag het gras puur natuur groeien: zo heb jij straks een gazon waar geen chemische toevoeging in terug te vinden is. Laat je gras bezorgen op iedere locatie in Nederland en geniet snel van een 100% biologisch gegroeide grasmat, die blaakt van gezondheid!

Waarom kiezen voor ecologisch gekweekt gras?