duurzame ideeen

Als je een winkel of webshop runt, hoef je niet veel geks te doen om qua milieubewustzijn flink in de min te komen. Het vervoer van je producten, je eigen reisbewegingen, je afvalproductie: het zijn allemaal voorbeelden die niet bepaald bijdragen aan een beter klimaat. Maar wat kan jij daar nou aan doen? Nou, door kleine stapjes te zetten in de verbetering van je bedrijfsvoering! Hierdoor wordt je ecologische voetafdruk al snel minder groot. Wij hebben 3 slimme ideeën voor je klaarstaan, waarmee je al een stap in de goede richting zet. De planeet zal je dankbaar zijn, en je klanten ook!

Karton in de hoofdrol

Een hele simpele manier om te verduurzamen binnen jouw bedrijf, is door zoveel mogelijk kunststof en plastics te vervangen door herbruikbare materialen. Bijvoorbeeld door papier en karton! Deze materialen kunnen 100% gerecycled worden en zorgen dus niet voor onnodige hoeveelheden afval, die onze planeet vervuilen. En papier en karton bieden nog vele andere voordelen: ze zijn betaalbaar, lichtgewicht, makkelijk op maat te snijden en eenvoudig te bedrukken met een print naar wens! Waar jij kan beginnen met het gebruiken van karton? De mogelijkheden zijn eindeloos!

1) Creatieve kartonnen verpakkingen en verzenddozen

De verpakking waarin je klant jouw product mee naar huis neemt, of in thuisgestuurd krijgt, biedt veel kansen voor verduurzaming. Veel bedrijven maken onnodig gebruik van plastic verpakkingen en tasjes: allemaal producten die de plastic soep groter maken en niet bepaald bevorderlijk zijn voor het milieu. Terwijl er tegenwoordig zoveel mooie verpakkingen gemaakt kunnen worden van papier en karton! Laat jouw papieren tasjes bedrukken met je bedrijfsslogan, en ontwerp mooie verzenddozen voor online bestellingen. Mooi karton is een stuk duurzamer dan goedkoop ogend plastic! En het straalt ook nog eens luxe uit.

2) Promotiemateriaal van recyclebaar papier en karton

Een winkel heeft natuurlijk ook aankleding en promotie nodig. Zowel in de winkel zelf, als daarbuiten. Maar wat als je je huis-aan-huis-blaadje op gerecycled papier zou laten drukken in plaats van op glossy papier, en je promoborden voor in de winkel van karton zou laten maken in plaats van forex? Het is niet alleen beter voor het milieu, het is vaak ook nog eens goedkoper te produceren. Promotiemateriaal van recyclebaar papier en karton biedt echt veel voordelen! En het straalt echt wat uit: jij en jouw bedrijf staan echt ergens voor.

En als webshop stuur je natuurlijk ook wel eens promotie mee in je pakketten. Laat je volgende kortingsflyer dus ook eens drukken op gerecycled papier, in plaats van op hoogglans flyerpapier!

3) Kartonnen displays voor in je winkel

In een fysieke winkel is product placement erg belangrijk voor goede verkopen. Waar zet je jouw producten neer, hoe zijn ze verpakt, en hoe presenteer je ze? Het juiste display materiaal helpt je jouw producten in de spotlight te zetten. En meer en meer van deze display materialen worden tegenwoordig van karton gemaakt! Maak dus ook de overstap naar kartonnen displays en ontdek hoe veelzijdig dit materiaal is. En hoe voordelig!

Kartonnen displays kunnen tegenwoordig veel gewicht aan: zelfs zwaardere producten kun je dus rustig promoten met behulp van kartonnen houders. Ben je uitgekeken op een display, dan kun je het eenvoudig laten recyclen en ontwerp je een nieuw model. En verras je jouw klant weer op een hele andere manier!

Meer duurzame promotiematerialen

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan met één van deze ideeën? Laat je dan assisteren door dé specialist in duurzame promotiematerialen: Megavista. Bij hen kun je de origineelste ontwerpen laten maken van recyclebare materialen. En kun je wel wat hulp gebruiken met het design? Ook dan staan ze voor je klaar. Bij Megavista werken uitsluitend mensen met een passie voor ontwerp en druktechniek, die je graag helpen duurzaam voor de dag te komen!

3 duurzame ideeën voor jouw winkel of webshop