alternatieven visgraat vloer

Ben jij ontzettend gecharmeerd van de uitstraling van een visgraat vloer, maar niet zo’n fan van het prijskaartje dat er aan een traditioneel visgraat parket hangt? Wij geven je groot gelijk. Een visgraat parket is prachtig, maar is qua financiën simpelweg niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook veel betaalbare alternatieven, waarmee je dezelfde looks realiseert voor een zacht prijsje.

Wij helpen je graag die alternatieven te ontdekken! Zo krijg je tóch die mooie visgraat vloer, maar houd je wat budget om andere dingen in huis aan te pakken.

Visgraat vloeren: populairder dan ooit

Waar komt die trend rondom de visgraat vloer toch ineens vandaan? Sinds de gouden eeuw en de jaren 30 hadden we eigenlijk deze stijl eigenlijk weinig meer gezien, maar sinds een aantal jaren heeft de visgraat vloer definitief zijn herintrede gedaan in de wereld van woninginrichting. En nu is hij eigenlijk niet meer weg te denken! Het mozaïek van zigzag plankjes past eigenlijk in ieder modern interieur, of het nu stoer of juist zacht moet overkomen. Het geeft je huis een klassieke touch in een modern jasje!

Het grootste nadeel van een visgraat vloer: als je een echte houten vloer wil laten aanbrengen, begint de prijs van je vloer bij 120 euro per m2. En dat is niet een prijs die iedereen er voor over heeft! In dit artikel verkennen we daarom alternatieven met de looks van een visgraat parket, maar niet de prijs.

1) Visgraat laminaat

De meest budgetvriendelijke optie in onze lijst is het visgraat laminaat. Dit wordt ook in het kenmerkende zigzag patroon gelegd, maar is gemaakt van verschillende lagen samengeperst hout met daarop een kunststof toplaag met een print. Dit maakt het een stuk voordeliger in aanschaf dan een echte houten vloer! Je kunt het makkelijk zelf leggen: de meeste laminaatsoorten zijn tegenwoordig voorzien van een kliksysteem, waardoor je de plankjes eenvoudig in elkaar klikt.

Houd er wel rekening mee dat je bij laminaat altijd een ondervloer moet leggen, en dat laminaat niet enorm slijtvast en zeker niet waterbestendig is. De voordeligste laminaatsoorten gaan zo’n 6-10 jaar mee.

Vanaf 25-30 euro per m2 heb je al een visgraat laminaat in huis.

+ Uiterst betaalbaar – Relatief korte levensduur
+ Makkelijk te leggen – Niet goed bestand tegen vocht
+ Natuurgetrouwe looks – Ondervloer nodig
– (Vaak) niet te combineren met vloerverwarming

2) Visgraat click pvc

Ook van pvc worden tegenwoordig zeer levensechte visgraat vloeren gemaakt. Pvc (oftewel een soort kunststof) klinkt niet direct als een goed alternatief voor een houten visgraat vloer, en toch is het dat wel! Click pvc heeft als voordeel dat je het gemakkelijk zelf kunt leggen, dat het zeer onderhoudsvriendelijk is, en dat het de patronen en matte looks van echt hout heel goed kan nabootsen. En extra bonus: het combineert ook eens uitstekend met vloerverwarming: een manier van verwarmen die we in steeds meer moderne woningen tegenkomen.

Visgraat click pvc bevat een kliksysteem dat het de doe-het-zelver gemakkelijk maakt. Wil je dus een realistische, onderhoudsvriendelijke visgraat vloer die makkelijk zelf te leggen is, ga dan voor visgraat click pvc!

Vanaf 35-40 euro per vierkante meter heb je al een visgraat click pvc vloer.

+ Niet te duur in aanschaf – Kan (vaak) niet zonder ondervloer
+ Makkelijk zelf leggen – Geen echt hout
+ Levensecht dessin en patroon
+ Onderhoudsvriendelijk
+ Bestand tegen slijtage en vocht
+ Kan goed met vloerverwarming

3) Visgraat plak pvc

Wil je jouw vloer liever (laten) verlijmen met de ondergrond? Dan is visgraat plak pvc misschien voor jou de beste keuze. Je profiteert van dezelfde voordelen als bij click pvc, maar omdat deze vloersoort zo dun en flexibel is, geeft het warmte uitstekend door. Perfect dus als je werkt met vloerverwarming!

Puntje van aandacht is wel de moeilijkheidsgraad van het legproces: omdat dit zeer nauwkeurig werk is, kun je dit het beste aan een professional overlaten. Ook moet de ondergrond 100% egaal zijn voor je de vloer erop kunt plaatsen. Investeer dus in een professionele vloerenlegger, dan komt jouw visgraat vloer straks het beste uit de verf.

Een visgraat plak pvc koop je al vanaf 25-35 euro per m2.

+ Goedkoop in aanschaf – Moeilijk zelf te leggen
+ Het strakste legresultaat – 100% egale ondergrond vereist
+ Geen ondervloer nodig – Geen echt hout
+ Perfect met vloerverwarming
+ Zeer onderhoudsvriendelijk

Jouw adres voor een voordelige visgraat vloer

Ben je helemaal enthousiast geraakt over al deze opties? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van dé online specialist in visgraat vloeren: Onlinevloershop. Of je nu voor een visgraat laminaat, click- of plak pvc vloer wilt gaan: hier vind je altijd de vloer die helemaal bij jou past. En bij je budget! Door slim in te kopen, kunnen ze je bij Onlinevloershop een laagste prijs garantie geven. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. En bestel je voor meer dan 350 euro? Dan bezorgen ze jouw order ook nog eens gratis bij je thuis!

3 voordelige alternatieven voor de traditionele visgraat vloer