tools houten vloer leggen

Of je nu een lamelparket of een tapisvloer gaat leggen: als vakman heb je de juiste tools nodig, waarmee de klus moeiteloos gaat en het eindresultaat adembenemend mooi wordt. Welke tools maken iedere vloerenlegklus makkelijker en mogen dus ook zeker niet ontbreken in jouw gereedschapskist? Als je deze items klaar hebt liggen, ligt de vloer er binnen no time strak in! In dit artikel zijn we er vanuit gegaan dat je werkt met een vloer die je verlijmd en vernageld gaat aanbrengen. Wat moet er dan al-tijd klaarliggen?

Meet- en tekengereedschap

Een strak gelegde vloer begint bij het tot in detail uitmeten van je vloerdelen, en de aanpassingen die je eraan moet maken. Alleen zo zorg je dat je vloer straks als een legpuzzel gelegd kan worden! Onmisbare items bij het uittekenen van de afmetingen zijn natuurlijk een potlood, maar ook een duimstok, rolmaat en winkelhaak. Beknibbel niet en neem ze gewoon allemaal mee naar je klus.

Ook een verstekhaak of zwaaihaak kunnen je flink wat tijd besparen: hiermee teken je gemakkelijk een zaagsnede onder een bepaalde hoek uit.

De juiste zaag

Nadat je vloerdelen hebt uitgemeten en afgetekend, moet je ze vervolgens natuurlijk op maat zagen. Sommige zaagsnedes zijn een simpele rechte lijn, maar bij sommige inkortacties komt wat meer detailwerk kijken. Het is dus slim om verschillende zagen klaar te hebben staan: voor het grovere zaagwerk, maar ook voor het fijnere detailwerk. Bepaal van tevoren welke zaag (of zagen) je het beste van pas komt en check of ze nog in goede staat zijn, of dat je misschien onderdelen moet vervangen. Als je eenmaal bezig bent met je klus, wil je lekker door kunnen werken!

Lijmkam en de juiste parketlijm

Veel houten vloeren moeten verlijmd gelegd worden: als vakman is deze klus je vast niet vreemd. Dan weet je ook dat een lijm die goed bij je ondergrond en je vloer past, een belangrijke investering is. Net als een goede lijmkam! Selecteer een lijmkam met een lijmrilhoogte die past bij het type houten vloer dat je gaat leggen: dat is belangrijk voor de hechting van de vloer aan de ondergrond. Verdeel de lijm evenredig over het oppervlak en zorg voor een optimale kleefkracht: zo haal je het maximale uit je parketlijm.

Tacker

Snel en onzichtbaar je houten vloer extra verankeren doe je met een tacker. Dit apparaat helpt je om snel te werken, de houten vloer stevig aan de ondervloer te verankeren en nagels of nietjes onder de juiste hoek en op de juiste diepte in het hout te drijven. Met recht een onmisbare tool, dus! Extra vernageling helpt de werking van de vloer af te remmen en zorgt voor een 100% strak resultaat.

  • Snel extra verankering aanbrengen
  • Ook onder een hoek of voorbij het oppervlak indrijven

Afwerklijsten en plinten

De kers op de taart moet je zeker niet vergeten bij het leggen van een vloer: een mooie afwerking aan de randen maakt de vloer pas helemaal af en biedt bovendien de kans om kabels achter weg te werken. Het mooiste zijn afwerklijsten of plinten in de kleur van de vloer of in de kleur van de wand; zorg er dus voor dat die klaarliggen en dat je ze makkelijk op maat kunt maken.

Bestel bij dé groothandel voor de vloerenlegger

Als vloerenlegger heb je behoefte aan een partij die al deze tools standaard voor je klaar heeft liggen. Een allround vloerengroothandel, die je voorziet in alles wat je nodig hebt om de mooiste vloeren te leggen. Heb je de benodigdheden voor jouw volgende klus nog niet op orde? Ga dan naar Floormade.nl, registreer je als klant en profiteer van al hun voordelen voor echte vakmensen. Bestellingen die voor 15:30 uur geplaatst zijn, leveren ze de volgende werkdag al op locatie. Dat is nog eens service!

Onmisbare items bij het leggen van een houten vloer